Printati aceasta pagina

Economisire sau Investitie? Avantaje si dezavantaje

3131.0303.15151515

Noutati piata investitiilor


Noutati piata investitiilor

Categorie: General
Postat de: admin

Aurul, principala sursa de venituri sigure in 2015

Principalul broker de pe piata americana a aurului, GoldCore, isi indeamna clientii sa mizeze din plin pe aur, pentru a acumula venituri in cursul acestui an.

Peisajul economic nesigur si turbulent de la inceputul anului canalizeaza tot mai mult atentia investitorilor asupra metalului pretios.

"Detinerea aurului in 2015 va proteja si va genera venituri asa cum a facut de-a lungul istoriei. Actualul climat economic este mai instabil decat a fost in tot timpul vietii noastre.

Volatilitatea pietelor si turbulentele sunt deja o certitudine, la fel si devalorizarea valutei. O noua criza financiara pare sa se apropie si problema nu mai este daca aceasta se va intampla, ci mai degraba cand", a afirmat Mark O'Byrne, director general la GoldCore, pentru agentia moscovita Sputnik News.

1.300 de dolari, pragul psihologic

In ultima zi a saptamanii trecute, pretul unciei de aur s-a apreciat cu peste 4,5%, atingand valoarea de 1.280 de dolari.

Pentru multi analisti, pragul estimat pentru tranzactiile acestui an se situeaza la peste 1.300 de dolari, dar cresterea ar putea sa fie facuta in trepte.

"Aurul s-a apreciat destul de mult in aceste prime saptamani ale anului, iar o corectie a pretului in termen scurt nu este exclusa. Cu toate acestea, tinand cont de riscurile macroeconomice, sistemice, geopolitice si monetare din ziua de astazi este de asteptat ca pretul aurului sa creasca constant in cursului acestui an", a mai spus O'Byrne.

Directorul GoldCore vede in aprecierea rapida a aurului un simplu raspuns la criza declansata de Banca Nationala a Elvetiei pe 15 ianuarie. Contextul este insa mai complex implicand atat slaba performanta economica din zona euro, recentele atentate teroriste din Franta si criza continua din Ucraina.

Peste acestea se suprapune si noua politica monetara pe care Banca Centrala Europeana intentioneaza sa o adopte, programul de relaxare cantitativa fiind considerat chiar de catre presedintele BCE, Mario Draghi, ca unul cu efect de "bazooka".

"Pietele se comporta irational"

Un alt dealer, Koos Jansen, de la Bullion Star Singapore, se arata de asemenea dispus sa mizeze pe o evolutie semnificativa a aurului pe termen lung.

"Sunt increzator in cresterea pretului aurului pe termen lung, pentru ca actualul sistem monetar international se dovedeste nesustenabil. Nu m-as arata atat de increzator in evolutia pretului pe termen scurt. Pietele se comporta irational in acest moment.

Sa luam ca exemplu rata negativa a dobanzilor de la titlurile de stat din zona euro si faptul ca in piata exista o cantitate imensa de capital in cautarea unor investitii rentabile, asa cum este francul elvetian in acest moment. In cele din urma, acesta se va indrepta spre aur", considera Jansen.

Pradeep Unni, seful traderilor de la Richcomm Global Services din Dubai, apreciaza ca riscul aparitiei unor factori negativi care sa destabilizeze ritmul ascendent al metalului pretios este extrem de scazut in acest moment.

"Riscurile s-au diminuat pe masura ce a crescut cerearea de refugii financiare sigure in fata ingrijorarii legate de slaba crestere economica, deflatia din zona euro si instabilitatea pietelor de capital", sustine acesta.

Unni se arata intr-atat de optimist incat mizeaza pe un ritm constant de apreciere a aurului in urmatoarele saptamani.

Aurul se intoarce acasa

Rezervele de aur incep sa fie apreciate inclusiv la nivel guvernamental. Mark O'Byrne considera ca intreaga cantitate achizitionata de bancile centrale in cursul anului trecut ar putea depasi 400 de tone.

Politica de constituire a unor rezerve de aur a intrat in agenda de lucru a bancilor centrale si guvernelor din diferite tari inca din 2009, insa in ultima perioada a fost dublata de masura de repatriere a cantitatilor depozitate in diverse alte colturi ale lumii.

Bancile centrale ale Germaniei si Olandei au recurs la repatrierea aurului, teutonii aducand inapoi cele 120 de tone expediate in cursul anului trecut catre Paris si New York, in timp ce olandezii au retras din New York cele 122 de tone de aur depozitate acolo. Cereri similare au fost facute de bancile centrale ale Frantei si Elvetiei.

China si Rusia, cumparatorii unor cantitati enorme de aur in 2014

Rusii au cumparat anul trecut in medie cate 15 tone/luna, in timp ce Banca Populara a Chinei nu si-a facut cunoscuta politica in domeniul constituirii rezervelor de aur din motive strategice.

Pentru 2015, zvonurile din piata crediteaza China cu un apetit de 400 pana la 1.000 de tone de aur.

"Ambele tari vor sa evite astfel influenta dolarului american asupra economiei si a monedelor nationale", considera Koos Jansen.

Cu bancile centrale ale unor state in continua cautare de aur, pretul unei uncii din metalul pretios ar trebui sa ajunga, conform estimarii lui Pradeep Unni, intre 1.350-1.400 de dolari la sfarsitul acestui an.

Tot mai multi romani isi investesc banii in aur. Cate tone de metal pretios au vandut bancile in ultimii 5 ani
01.03.2015 08:29
Bancile care vand metal pretios catre populatie spun ca doar anul trecut au avut cumparatori pentru aproape 250 de kilograme, iar pe ultimii 5 ani, cantitatea depaseste 3 tone.
Clientii pot opta intre mai multe tipuri de lingouri care au intre doua grame si un kilogram. Cele mai cautate sunt faimoasele lingouri Kinegram, de 5 si 10 grame, pe care este gravat un cal lipitan, simbolul scolii de calarie de la Viena.
Cealalta optiune sunt 10 tipuri de monede cu greutatea intre 3 si 33 de grame. Cel mai cautat este ducatul imperial austriac in doua versiuni, de 3 grame si de 14 grame.
Laura Hexan, sef Departament Trezorerie Retail: "Monedele ca si numar sunt vandute mai mult, dar ca si cantitate lingourile sunt cele mai vandute. Avem clienti care au cumparat peste 40 de kilograme de aur. In general, achizitiile de aur sunt facute pe termen lung."
Cumparatorul tipic este barbat, cu varsta intre 35 si 45 de ani, si de multe ori investe ca sa faca mai departe un dar.
Laura Hexan, sef Departament Trezorerie Retail: "Cantitatile mici sunt in special destinate cadourilor pentru femei sau copii, in functie de diferite ocazii, zile de nastere, botezuri."
Cei care vor sa poata revinde aurul catre banca trebuie sa il lase in custodia acesteia, contra unei taxe de 0,01 la suta pe an. In acest caz, banca rascumpara aurul oricand, la pretul de cumparare al zilei - evident mai mic decat cel de vanzare.
Interesant este ca, desi pretul international al aurului a scazut in ultimul an de la 1300 la 1200 de dolari uncia, pretul in lei a crescut. Cauza este cursul leu-dolar.
Claudiu Cazacu: "Acest curs a avut in ultimul an un traseu puternic ascendent, facand ca aurul sa se sumpeasca in lei, cu toate ca el s-a ieftinit in dolari."
Exista si multi romani care cumpara aur fara sa il vada vreodata. Este vorba despre cei care care joaca pe platformele de tranzactionare on-line pe bursele de marfuri.
Claudiu Cazacu: "Aurul este al doilea cel mai tranzactionat instrument, si numai petrolul este la concurenta cu aurul."
Aceste tranzactii nu pot aduce insa satisfactia de a tine in mana un lingou de aur, fie el cat de mic.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/tot-mai-multi-romani-isi-investesc-banii-in-aur-cate-tone-de-metal-pretios-au-vandut-bancile-in-ultimii-5-ani/


De ce oamenii sunt atraşi de aur?
29.10.2014 17:52
Atitudinea oamenilor faţă de aur este cel puţin bizară. Chimic, aurul nu este deloc interesant căci de abia reacţionează faţă de alte elemente. Cu toate acestea, dintre toate elementele din tabelul periodic, aurul este singurul pe care oamenii l-au ales ca monedă neştirbită de trecerea timpului.
Atitudinea de respect şi preţuire la adresa aurului datează încă din vremuri imemoriale, când oamenii începeau prelucrarea metalelor. În acele timpuri, când oamenii venerau Soarele sub diverse moduri, culoarea şi strălucirea aurului au făcut ca acest metal să fie considerat nobil şi de natură solară, divină, simbolizând astfel puterea şi prezenţa lumească a zeilor.
Raritatea aurului, a făcut ca metalul galben să fie dintotdeauna apanajul regilor, nobilor, al castelor conducătoare şi puternice.
Acesta este şi motivul pentru care odată cu apariţia sistemului bancar, acesta a păstrat valoarea aurului, hotărând ca rezervele financiare pe termen nelimitat să fie în lingouri de aur. Mai aproape de zilele noastre, valoarea aurului în tranzacţiile internaţionale a crescut atât de mult încât acest metal este tranzacţionat şi listat la burse.
O altă calitate a aurului care l-a făcut atât de apreciat, este remarcabila sa maleabilitate. Aurul poate fi prelucrat în foiţe atât de subţiri încât par nişte pelicule. Tot aurul poate fi tras în fire extrem de fine şi subţiri.
Faptul că nu rugineşte şi nu corodează deloc, a făcut ca aurul să fie cel mai căutat metal preţios în industria bijuteriilor.
Pe lângă valoarea sa financiară şi artistică, aurul este foarte căutat şi în tehnologiile de ultimă generaţie care proiectează echipamente şi instrumete spaţiale.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/de-ce-oamenii-sunt-atra%c5%9fi-de-aur-/

BCR a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme de aur
29.10.2014 17:50
BCR, care comercializază din 2013 aur direct în sucursale, a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme de metal preţios. Cantitatea vândută cuprinde atât aurul comercializat pe bază de precomandă, cât şi cel vândut la ghişeu. Anterior lansării serviciului de comercializare la ghişeu, metalul preţios putea fi achiziţionat doar pe baza unei precomenzi.
„Cea mai mare parte a vânzărilor de aur o reprezintă vânzările directe la ghişeele băncii, iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput să vândă noi monede de aur din categoria „aur de investiţii”, Krugerrand (Africa de Sud) şi ducaţi austrieci, din care am vândut deja câteva zeci de monede de diferite greutăţi”, a declarat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR.
Monedele sudafricane au greutăţi între 3,39 şi 33,93 de grame şi costă între 530 de lei şi 4.835 de lei.Ducaţii austrieci cântăresc între 3,49 şi 13,96 grame şi au preţuri între 543 de lei şi 2.195 de lei.
Reprezentanţii BCR spun că majoritatea clienţilor cumpără monedele pentru cadouri la diferite evenimente. Serviciul de comercializare la ghişeu este disponibil într-o primă fază într-o reţea de 15 unităţi.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/bcr-a-v%c3%a2ndut-de-la-%c3%aenceputul-anului-peste-160-kilograme-de-aur/

Ce se întâmplă pe piaţa bijuteriilor şi a blănurilor
31.07.2013 16:00
Ce se întâmplă pe piaţa bijuteriilor şi a blănurilor

Jucătorii în industria bijuteriilor: Decizia guvernului ne omoară businessurile şi încurajează evaziunea şi importul cu sacoşa din Turcia.

Decizia guvernului de a reintroduce accize pentru bijuteriile şi ceasurile de lux va conduce la majorarea preţurilor cu 5-10% şi la reducerea businessurilor din domeniu cu până la 20%, spun jucătorii din piaţă. Guvernul a decis că bijuteriile din aur şi/sau platină, cu excepţia verighe­telor, vor fi accizate din septembrie cu 1 euro/gram pentru bijuterii de până la 14 k inclusiv şi cu 2 euro/gram pentru mai mult de 14 k. Pe lista produselor care urmează a fi impozitate se mai numără şi blănurile naturale, iahturile şi armele de vânătoare şi de uz personal, altele decât cele de uz militar sau sportiv.
http://www.zf.ro/companii/ce-se-intampla-pe-piata-bijuteriilor-si-a-blanurilor-11182805


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/ce-se-%c3%aent%c3%a2mpl%c4%83-pe-pia%c5%a3a-bijuteriilor-%c5%9fi-a-bl%c4%83nurilor/

Locuitori mituiţi cu aur să slăbească!
18.07.2013 08:46
Locuitori mituiţi cu aur să slăbească!
Cei care slăbesc mai mult au mai multe şanse de câştig
Cei care slăbesc mai mult au mai multe şanse de câştig
Municipalitatea din Dubai a decis să îi plătească în aur pe locuitorii care slăbesc peste două kilograme într-o lună.
„Cu cât veţi slăbi mai mult, cu atât veţi câştiga mai mult", dă asigurări Hussein Lootah, directot general în cadrul forului local. Campania coincide cu luna postului musulman de Ramadan. Dacă se abţin de la mâncare şi băutură, mănâncă mult seara, ceea ce combat nutriţioniştii.
Câştigătorii campaniei de slăbire vor putea participa la o tragere la sorţi. Primii trei câştigători vor primi o monedă de aur în valoare de circa 5.400 dolari. Ceilalţi vor împărţi recompense cu o valoare globală de 54.000 de dolari.
Persoanele care vor să participle la companie vor trebui să se cântărească în parcurile publice din Dubai. Prima cântărire va fi vineri, iar următoarea la 16 august.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/locuitori-mitui%c5%a3i-cu-aur-s%c4%83-sl%c4%83beasc%c4%83%21-/

America și-a arătat puterea reală
27.06.2013 11:24

Din cauza celor întâmplate în data de 21 iunie putem vorbi din nou despre „o zi neagră” în ceea ce privește bursele mondiale. Într-adevăr acest eveniment nu a fost cel mai grav din istoria universală a tranzacțiilor la nivel global și aproape sigur putem spune că în acest an se vor mai înregistra scăderi la fel de serioase în privința acțiunilor și/sau elementelor de pe piața de mărfuri (astfel și a aurului și a argintului). În pofida tuturor știrilor încurajatoare și pozitive însă în economia mondială procesele sunt în continuare controlate de nesiguranță, respectiv de speculanți, care vor (și știu) să profite cât se poate de mult de această nesiguranță, jucându-se cu nervii și banii investitorilor (mici).
Piețele deja de zile întregi așteptau cu emoții ședința de miercuri a băncii americane, unde s-au așteptat, ca președintele FED, Ben Bernanke va anunța când și cum doresc să scoată de pe piață programul de cumpărare directă de active („quantitive easing”)
Adică cum vor închide robinetul de bani!
Însă, citind și ascultând cuvintele președintelui se zice că „a dat și nu a dat, a zis și nu a zis”. Adică: economia americană anul viitor va fi deja într-o stare atât de bună, încât chiar și în acest an s-ar putea începe scoaterea treptată a programului, dar până atunci, dacă este necesar, FED este pregătită să achiziţioneze obligaţiuni in valoare chiar mai mare decât 85 de miliarde de dolari pe lună.
Această declarație a fost suficientă pentru a deruta bursele și au fost bulversate inclusiv acțiunile, produsele și obligațiunile! Indicii celor mai importante acțiuni au scăzut la nivelul atins acum jumătate de an (în medie cu 3 procente), aurul a pierdut din valoare aproape 7 procente, iar argintul și mai mult. Nivelul dobânzii la obligațiunile cu maturitate lungă a crescut. Singurul element de pe piață, care a ieșit victorios după „bătălia” de joi a fost principala valută mondială, dolarul american.
Nu rămâne îndoială că acest lucru a fost scopul primordial al FED-ului: să arate lumii, că SUA și instrumentul său de plată reprezintă adevărata putere a lumii! Totodată pe miliardele investite ale oamenilor și ale firmelor a fost testată la nivel mondial reacția la marile schimbări intervenite în politica economică americană!
Vineri dimineață aurul a scăzut până la 1269 de dolari, respectiv 959 de euro, apoi potrivit scenariului deja obișnuit, mulțumită comerțului din Asia,
a crescut din nou la 1300 de dolari, respectiv 980 de euro, ceea ce a adus pe piețe o liniște relativă.
În această scădere semnificativă au primit din nou un rol principal lingourile de aur comercializate pe bursă (ETF-uri), care au fost oferite spre vânzare în cantități mari, în valoare de miliarde.
Mulți investitori care au încredere în aur își întreabă acum consilierul: de ce se zice, că aurul din cauza valorii proprii nu poate scădea sub prețul de 1300 USD/uncia? Însă acum a scăzut! Noi, cei neimplicați, nu putem interveni împotriva speculanților, deși ei se joacă cu banii noștri. Astfel se poate întâmpla că valoarea metalului galben scade pentru scurt timp sub valoarea amintită, însă dacă acest lucru se întâmplă pe termen lung, poate să se prăbușească unul dintre stâlpii principali ai economiei globale, piața metalului prețios. Iar acest lucru nu poate fi dorit nici măcar de către cei mai mari dușmani ai aurului!
Următoarele ședințe importante ale FED-ului vor avea loc la sfârșitul lunilor septembrie și octombrie. Lunile tradițional puternice ale aurului de abia acum urmează. Piețele sunt nervoase, mediul este instabil. În cunoștința acestor circumstanțe nu este voie să ne atingem de aurul nostru cumpărat! Dimpotrivă trebuie să ne așteptăm la revenirea valului imens din aprilie al achiziției de metal prețios de către investitori mici și de către băncile de emisiune, ceea ce va însemna


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/america-%c8%99i-a-ar%c4%83tat-puterea-real%c4%83/

 

 

Bancher elveţian: Dacă euro nu e să fie, investiţi în aur, hrană şi ... arme


Recomandarile de investitii tot de la banci vin
Recomandarile de investitii tot de la banci vin
Scenarii vecine cu apocalipsa înconjoară aproape până la sufocare soarta monedei euro şi, implicit, a ţărilor din uniunea monetară europeană, care ar putea să ajungă în sapă de lemn, dacă planurile de salvare a zonei euro vor eşua la summit-ul de la Bruxelles care se desfăşoară astăzi şi mâine.
Care mai de care s-a grăbit cu tot felul de sfaturi pentru salvarea zonei euro, dar ăi cu critici şi ameninţări, cea mai recentă dintre acestea aparţinând agenţiei americane de rating Standard&Poor's, care aspus că ar putea să scadă ratingul chiar şi tuturor ţărilor din Europa.
Într-un raport publicat miercuri, Larry Hatheway, analist al băncii elveţiene UBS, avertizează că orice soluţie care nu rezolvă criza zonei euro ar fi o catastrofă. Hatheway recomandă şi câteva obiective pentru investiţii în caz de "apocalipsă" a monedei euro. Ce investiţii recomandă el în cazul destrămării euro? "Cred că ar fi câteva active care merită analizate - metalele preţioase, de exemplu. Dar şi alte metale ar deveni investiţii isteţe. Printre ele conservele şi armele de calibru mic", se arată în raportul UBS.
Unii comentatori consideră că scenariile tot mai sumbre lansate de analiştii băncilor internaţionale, ca şi ameninţarea agenţiei de rating Standard&Poor's privind retrogradarea ratingului statelor din zona euro reprezintă presiuni asupra liderilor ţărilor europene ca aceştia să accepte propunerile Germaniei şi Franţei, cele două ţări care conduc tratativele din această săptămână.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/daca-euro-nu-e-sa-fie-investiti-in-aur-hrana-si-arme_6317.html#ixzz2QFN9Er3r


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/bancher-elve%c5%a3ian%3a-dac%c4%83-euro-nu-e-s%c4%83-fie%2c-investi%c5%a3i-%c3%aen-aur%2c-hran%c4%83-%c5%9fi-arme/

Una este aurul din pământ şi alta cel de la Banca Naţională
14.04.2013 16:32

În ultima vreme, în România circulă ideea bizară că Roşia Montană ar trebui să fie exploatată cât mai repede deoarece, printr-un act divin, rezervele de aur ale Băncii Naţionale ar creşte şi astfel România s-ar bucura de „o mai mare securitate“.

Orice reprezentant al statului care vehiculează o asemenea opinie este fie complet neinformat, fie încearcă să manipuleze populaţia României.

Decizia unei bănci centrale (Banca Naţională, în România) de a păstra mai mult sau mai puţin aur în rezervele ei este determinată de modul în care factorii de decizie ai respectivei bănci centrale înţeleg să investească rezervele în valută deţinute de bancă. Aceste rezerve reflectă activitatea economică internaţională a unei ţări (cont curent, fluxuri de investiţii etc.).

Volatilitatea acestor rezerve, necesitatea de a avea lichiditate, evaluarea aurului ca activ în comparaţie cu alte active va ghida deciziile băncii centrale. Deşi Canada este un mare producător de aur (al 8-lea din lume ca mărime, cu o producţie de o sută (100) de tone pe an, Banca Canadei deţine doar 3 tone de aur, sau 0,2% din rezervele ei de monedă străină. În Elveţia, ţară care nu produce aur deloc, banca centrală păstrează 16,4% din rezervele ei de valută în aur. Banca Naţională a României deţinea cca 104 tone de aur în 2009, ceea ce reprezintă 9,1% din rezervele ei de valută. Băncile centrale pot să schimbe oricând acest procent deţinut în aur prin activităţi de vânzare şi cumpărare a aurului pe pieţele internaţionale.
Minele de aur ale unei ţări, atunci când sunt exploatate de interese private, chiar dacă statul este un acţionar minoritar, aşa cum este cazul la Roşia Montană, vor vinde, evident, aurul la preţul de pe piaţa internaţională. Dar care ar fi situaţia dacă minele de aur ale unei ţări ar fi exploatate de către stat? Banca Naţională n-ar putea oare acumula aur la preţul de cost? Acest mod de a gândi ţine de timpurile tristei epoci comuniste.
O întreprindere de stat care exploatează mine de aur este ţinută responsabilă pentru activitatea şi performanţa ei de către guvernul ţării respective, dar acest guvern în calitatea sa de acţionar nu poate cere întreprinderii să furnizeze aur ieftin băncii centrale. Ca orice întreprindere, mina îşi va vinde produsul la preţul pieţei, iar profiturile pe care le va realiza pe piaţa internaţională prin vânzarea aurului vor intra la bugetul statului. Orice guvern care ar utiliza fondurile publice pentru a furniza băncii centrale aur la preţ de cost ar comite o aberaţie economică şi un act ilegal. Folosesc exemplul ipotetic al unei întreprinderi de stat în care controlul este deţinut 100% de stat, pentru a demonstra cât de neverosimilă este ideea vehiculată în prezent în România, în cercurile superioare ale conducerii statului, conform căreia exploatarea de la Roşia Montană, în care statul român nu deţine decât cca 20% din capital, ar duce la mărirea rezervelor de aur ale Băncii Naţionale. Şi asta spre binele României! Neinformare? Manipularea opiniei publice? Oricare ar fi răspunsul, sigur este că una este aurul din pământ şi alta este cel de la Banca Naţională! Guvernul trebuie să se străduiască să găsească alte argumente, mai puternice, în favoarea începerii proiectului de la Roşia Montană.
Iată o idee: Cine poate să reziste oare tentaţiei unor beneficii directe şi indirecte de 200 $ pe cap de locuitor, şi asta nu pe an, ci pentru întreaga perioada de exploatare de 17 ani (viaţa proiectului de la Roşia Montană), ceea ce revine la 12 $ pe an pentru fiecare român?! Nimeni nu ar putea refuza 12 $ în schimbul distrugerii mediului înconjurător, al unor posibile efecte nocive de lungă durată asupra sănătăţii cetăţenilor din zona afectată, al distrugerii tradiţiilor strămoşeşti şi a unui patrimoniu naţional de valoare universală.
Încercaţi, domnilor, s-ar putea să aveţi mai mult succes cu această nouă argumentaţie!


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/una-este-aurul-din-p%c4%83m%c3%a2nt-%c5%9fi-alta-cel-de-la-banca-na%c5%a3ional%c4%83/

11.04.2013 10:00

Dezastrul de la Raiffeisen
BY MIHAI GIURGEA ON

 

Austriecii s-au descotorosit de Raiffeisen Bank România!

Marea Raiffeisen Bank International a cedat gratuit 99.5% din acțiunile Raiffeisen Bank România, unui S.R.L., făcut la repezeala: Raiffeisen SEE Region Holding.

Raiffeisen a făcut asta, ca sa scape de toate filialele cu probleme din Europa de sud-est.

Este o manevra clasica.

Atunci când o filiala a unei companii e bolnava, cu probleme financiare, o desprinzi rapid de firma-mama, ca sa nu contamineze si restul afacerii. Si sa nu tragă toata șandramaua in faliment, după ea!

Ce probleme financiare are Raiffeisen România? Simplu: a dat credite pe care nu trebuia sa le dea.

Credite toxice, fara număr!

Creditele toxice (neperformante) sunt creditele care nu mai au nici o șansa de recuperare.

In principal, e vorba de credite imobiliare, pe imobile supraevaluate: gen “apartament in Militari, cumpărat cu 130.000 de euro. Sau “vila in Pipera, cu 6 milioane”. Apartamente si vile pe care nimeni n-o sa le mai cumpere in veci, la asemenea preturi: pur si simplu, pentru ca România nu e Franța, si nici Bucureștiul nu e Paris!
Tot toxice sunt si creditele guvernamentale: pentru ca statul român, aflat in faliment nedeclarat, nu mai are nici o șansa sa le mai plătească.
Obligațiunile de stat, “aurul proștilor”.

Bancherii erau siguri ca isi vor primi banii înapoi de la stat (obligațiunile guvernamentale erau considerate cele mai sigure împrumuturi). Așa ca au cumpărat obligațiuni orbește (pe banii depunătorilor, desigur).

Dar încrederea prosteasca a bancherilor s-a clătinat primăvara trecuta, când prima tara europeana a anunțat ca nu mai plătește 75% din valoarea obligațiunilor de stat (Grecia). Primul șoc!

Al doilea șoc a venit acum, in ianuarie, când FMI a anunțat oficial ca nu mai da nici un ban României. Premierul Victor Ponta i-a implorat pe cei de la FMI sa nu anunțe oficial ruperea acordului, timp de câteva luni, ca sa evite panica: însa in mediul bancar se știe adevărul.

Așa ca imediat după anunțul FMI, Raiffeisen a înființat micul SRL, căruia i-a pasat filiala din România.

Ce bănci au dat credite toxice?

Toate!

Raiffeisen este chiar printre cele mai solide si mai prudente bănci din România. Austriecii n-au apărut niciodată la televizor, chemând oamenii la credite cu buletinul, ca alții. Daca Raiffeisen România are asemenea probleme, incat banca-mama sa scape de ea, înseamnă ca restul sistemului bancar românesc e zob!

La fel ca in Cipru, Grecia, Spania, Italia, Franța. Prăbușirea va fi cumplita. Oamenii isi vor pierde economiile agonisite intr-o viața de munca si vor ramane pe drumuri, la bătrânețe. Europa se va umple de vagabonzi disperați, fara case, fara serviciu, si plini de datorii.

“Sa nu panicăm populația”. Adică s-o mințim!

Toate băncile zic acum chestia asta. Eu cred ca e o mârșăvie, iar Capitalism pe pâine n-o sa fie niciodată complice la aceasta minciuna a secolului.

Daca o firma in prag de prăbușire isi minte acționarii, cu rapoarte optimiste, toata conducerea intra in pușcărie. E normal, e legea de fier a capitalismului: contractul e sfânt pentru toata lumea.

In schimb, băncile considera ca ele au dreptul sa-si mintă clienții, ca sa-si ascundă incompetenta. Si sa atragă in continuare bani de la populație, chiar daca sunt in faliment. Si, in final, sa fie si salvate pe banii statului (adică tot ai populației). Ei bine, asta e comunism! O banca e o firma ca oricare alta, iar un bancher mincinos trebuie sa înfunde pușcăria, ca orice alt manager incapabil.

Din contra: intrați in panica, bai românilor!

Frica păzește banii! Scoateți economiile din bănci – nu numai din cele românești, ci din orice banca europeana. N-aveți nimic de pierdut, si totul de castigat.

Daca puteți sa-i duceți in vreo banca asiatica (Hong-Kong, Singapore), foarte bine. E chiar simplu de deschis un cont pe internet (eu am făcut-o in câteva zile).
Daca nu, cumpărați aur – si la saltea cu el! Aurul e sfânt.
Cine e optimist si “are încredere” in declarațiile oficiale, o sa-si muște mâinile si o sa plângă cu lacrimi fierbinți. Cum plâng acum ciprioții.

Dar o sa fie prea târziu

!http://capitalismpepaine.ro/2013/04/06/dezastrul-de-la-raiffeisen/

 

Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/dezastrul-de-la-raiffeisen/

Afacerile cu aur merg mai bine ca niciodata

In plina criza, numarul celor care au cumparat lingouri de aur s-a marit cu 25%, .

Pe piata sunt in vanzare lingouri a caror greutate incepe de la cinci grame si sunt cumparate mai mult de cei care vor sa ofere cadouri speciale, potrivit Pro Tv.

Cei care chiar vor sa investeasca in aur pot alege un lingou de cel putin 50 de grame si cel mult un kilogram, ce pot fi cumparate cu preturi intre 2200 si 41.600 de euro.

Un om de afaceri din Ploiesti, care comericializeaza aur, sustine ca are atat de multe cereri incat primeste comenzi si online.

Pentru ca pe vreme de criza economiile nu se investesc in valuta, care se poate deprecia, si nici nu se tin sub saltea pentru ca isi pierd valoarea, se pare ca romanii cu bani si-au dat seama ca aurul este o alternativa.

Recunosc acest lucru si bancile. In Romania s-a vandut clientilor 530 de kilograme de aur si 2.300 de monede.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/afacerile-cu-aur-merg-mai-bine-ca-niciodata/


ÎNCAPE TOT AURUL DIN LUME ÎNTR-UN CUB CU LATURA DE 20 DE M?
09.04.2013 17:58


Încape tot aurul din lume într-un cub cu latura de 20 de m?
sâmbătă, 20:11Autor: Cătălina Butan

 

Imaginaţi-vă că aţi avea tot aurul din lume şi l-aţi topi într-un cub. Cât credeţi că ar fi latura sa? Sute de metri, mii chiar?

În realitate, lucrurile stau însă altfel. Warren Buffet, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, spune că tot aurul din lume ar putea încăpea într-un cub cu latura de doar 20 de metri, scrie BBC.

Un indicator anual care arată cantitatea de aur din lume, pe care investitorii îl au în vedere este cel dat de firma de consultanţă GFSM, divizie a Thomson Reuters. Cele mai recente rapoarte GFSM arată că există 171.300 de tone de aur în întreaga lume.

Un cub format din 171.300 de tone de aur ar avea latura de 20,7 de metri. Altfel spus tot aurul din lume „s-ar ridica” la înăţimea de 9,8 m pe întregul teren de tenis de la Wimbledon.

Însă nu toţi sunt de acord cu cifrele GFSM.

Estimările variază de la 155.244 de tone la 2.5 milioane de tone, de 16 ori mai mult decât cifrele GFSM. Ultima valoare ar duce la un cub cu latura de 50 de metri.

De ce sunt cifrele atât de diferite?

Unul dintre motive este că aurul este extras din mine de o perioadă îndelungată de timp, de peste 6.000 de ani, potrivit specialistului Timothy Green.

Primele monede de aur au fost fabricate în 550, după Hristos, în timpul regelui Croesus din Lydia, o provincie din Turcia de astăzi şi a devenit rapid o metodă de plată pentru negustorii şi soldaţii din jurul Mediteranei.

Până în 1492, când Columb a navigat către America, 12.780 de tone de aur ar fi fost extrase, potrivit GFSM.

Investitorul James Turk, fondator al Gold Money, un site pe care se tranzacţionează metale preţioase crede că din cauza metodelor primitive de extracţie, cantitatea de aur din lume este supraestimată. Potrivit lui Turk, cantitatea de aur din întreaga lume ajunge la 155.244 de tone, o valoare aparent mică însă care înseamnă astăzi 950 miliarde de dolari.

Există specialişti care consideră cifrele lui Turk sau a celor de la GFSM prea mici.

Doar în mormântul lui Tutankamon ar fi existat 1.500 de tone de aur. Imaginaţi-vă că ar fi existat şi alte morminte din care ar fi fost furat aur înainte să fie înregistrat, spune Jan Skoyles de la firma de investiţii în aur The Real Asset Company.

Analiştii de la Gold Standard Insitute, spun că dacă ar fi să „golim” toate seifurile şi cutiile de bijuterii, am găsi nu mai puţin de 2,5 milioane de tone de aur.

Deşi aceste valori sunt speculative, un lucru este cert şi anume nu vor rămâne prea curând fără aur. Un studiu american The US Geological Study arată că există 52.000 de tone în întreaga lume, care va fi cel mai probabil extras.

 


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/%c3%aencape-tot-aurul-din-lume-%c3%aentr-un-cub-cu-latura-de-20-de-m-/


ANAF va verifica averile de peste 80 de milioane de lei!

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, a anuntat ca Fiscul are in vedere verificarea averilor de peste 80 de milioane de lei, precum si a conturilor din strainatate ale magnatilor din Romania.
Serban Pop a precizat ca ANAF a identificat bancile din străinatate la care au conturi cei cu averi de peste 80 de milioane de lei.

Presedintele ANAF a precizat, citat de Capital, ca in cadrul programului de verificari fiscale vor fi controlate si veniturile mai mari de 12 milioane de lei pe an. „Programul are in vedere identificarea veniturilor obtinute si impunerea conformarii la plata a impozitelor legale” a spus Pop. El a mentionat ca, pe baza datelor comunicate de statele UE, ANAF a identificat bancile din strainatate la care si-au deschis conturi persoanele cu averi de peste 80 de milioane de lei. „Accesul la conturile bancare se realizeaza de catre ANAF, prin utilizarea instrumentelor juridice care asigura schimbul international de informatii”, a spus Pop, precizand ca este vorba de directivele Consiliului Europei privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal.
Aplicatie fiscala pe smartphone
Seful ANAF a precizat ca institutia pe care o conduce acorda o mare atentie diversificarii serviciilor online. „Avem in vedere dezvoltarea unei aplicatii pentru telefonul mobil, prin intermediul careia contribuabilii pot accesa informatii fiscale relevante”, a spus Pop. El a anuntat ca ANAF vrea sa realizeze un site propriu de licitatii online, unde contribuabilii vor gasi toate produsele confiscate de Fisc, iar valorificarea acestoara se va putea face inclusiv pe net.
Masuri pentru combaterea evaziunii
Serban Pop a mentionat ca, in prezent, se fac pregatiri pentru infiintarea Directiei Antifrauda, pentru combaterea evaziunii fiscale si lupta impotriva marilor retele evazioniste. „Aceasta noua structura va functiona in cel mult trei luni, iar rolul ei este de a aduce mai multi bani la buget”, a spus seful ANAF. El a precizat ca Fiscul studiaza cu mare atentie si cazurile de insolventa si se are in vedere introducerea interdictiei schimbarii domiciliului fiscal de catre firmele in cauza, pentru ca insolventa sa nu mai fie folosita ca instrument de amanare sau evitare a platii taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.
Grupurile de interese, in vizorul Fiscului
ANAF a colectat in februarie 2013 suma de peste 11,5 miliarde de lei lei, cu 3,4% mai mult ca in februarie 2012. Institutia a luat in vizor grupurile de interese. Aactivitatea curenta de colectare a ANAF a inregistrat o evolutie pozitiva datorita eficientizarii actiunilor de control si a combaterii evaziunii fiscale, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, DNA, DIICOT si Ministerului Justitiei. „Situatia de la inceputul acestui an dovedeste ca ANAF se afla pe un drum corect, in care obiectivele principale sunt cresterea incasarilor la bugetul de stat si lupta contra evaziunii si a grupurilor de interese. Reforma ANAF, care va avea loc in urmatoarea perioada, va fi bazata pe modernizarea actiunilor de combatere a fraudei fiscale, dar si pe simplificarea relatiei ANAF-contribuabil” a declarat presedintele ANAF, Serban Pop.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/anaf-va-verifica-averile-de-peste-80-de-milioane-de-lei-/

Renunţă Elveţia la secretul bancar ?
08.04.2013 19:33

Băncile elveţiene schimbă politica. Măsurile drastice pe care le va lua Credit Suisse faţă de clienţii germani


Banca elveţiană Credit Suisse şi-a informat clienţii germani că va întrerupe colaborarea cu ei dacă nu vor prezenta dovezi că sumele pe care le deţin în conturi au fost declarate la fisc.

Băncile elveţiene schimbă politica. Măsurile drastice pe care le va lua Credit Suisse faţă de clienţii germani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Băncile elveţiene încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu guvernele străine, pe fondul disputelor din ultimii ani privind secretul bancar, potrivit Wall Street Journal.

Noua politică a Credit Suisse vizează toate conturile deţinute de clienţii germani, care trebuie să ateste, cu documente bancare sau certificate fiscale, că fondurile deţinute au fost taxate conform legii, potrivit purtătorului de cuvânt al băncii, Marc Dosch.

El a adăugat că banca va înceta colaborarea cu deţinătorii de conturi care nu se vor alinia noii politici.


"Recomandăm clienţilor germani să-şi analizeze situaţia şi să facă curăţenie, dacă este nevoie. Dacă nu se va întâmpla, vom pune capăt relaţiei cu aceşti clienţi", a afirmat Dosch.

Şi banca elveţiană UBS a cerut clienţilor germani să îşi "regularizeze poziţiile", a afirmat duminică un reprezentant al instituţiei de credit.

Ziarul Tages Anzeiger scrie că şi clienţii germani ai băncii Julius Baer au fost contactaţi pentru a prezenta dovezi că banii deţinuţi în Elveţia au fost declaraţi către autorităţile fiscale.

Băncile elveţiene au fost prin tradiţie o importantă destinaţie offshore pentru persoanele care au dorit să-şi ferească veniturile de atenţia fiscului, datorită legii secretului bancar respectată cu sfinţenie în Elveţia.Guvernele din Statele Unite, Marea Britanie şi Europa de Vest au desfăşurat în ultimii ani campanii pentru identificarea cetăţenilor care au venituri ascunse în Elveţia şi taxarea acestor averi.

Guvernul elveţian a fost nevoit în cele din urmă să cedeze, încheind tratate cu mai multe state, precum SUA şi Germania, prin care se angajează ca băncile să nu mai ajute cetăţenii acestor ţări să evite plata taxelor. Parlamentul german a blocat anul trecut tratatul cu Elveţia.

Evaziunea fiscală şi evitarea plăţii taxelor prin exploatarea neajunsurilor legislaţiei în domeniu a devenit o problemă tot mai intens politizată la nivel mondial.

Săptămâna trecută, fostul ministru francez al Bugetului Jerome Cahuzac a devenit subiectul unei investigaţii de spălare de bani şi evaziune fiscală, în urma unor acuzaţii că a ascuns fonduri în Elveţia şi Singapore. Procurorii francezi au cerut ajutorul autorităţilor elveţiene în această investigaţie.

Biroul procurorului general din Geneva a anunţat că va pune la dispoziţia autorităţilor franceze documente legate de relaţiile lui Cahuzac cu băncile elveţiene. Procurorul general a precizat că fostul ministru deţine un cont bancar în Elveţia din 1992, fără a face alte precizări.

Tot săptămâna trecută, The International Consortium of Investigative Journalists (ICJC) a început să publice materiale rezultate în urma unei investigaţii globale în sistemul financiar offshore, dezvăluind afaceri secrete din paradisurile fiscale a numeroase persoane bogate din întreaga lume, conectate politic, din mediul de afaceri sau având legături cu crima organizată

 

Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/renun%c5%a3%c4%83-elve%c5%a3ia-la-secretul-bancar-/

BCR a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme de aur
29.10.2014 17:50
BCR, care comercializază din 2013 aur direct în sucursale, a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme de metal preţios. Cantitatea vândută cuprinde atât aurul comercializat pe bază de precomandă, cât şi cel vândut la ghişeu. Anterior lansării serviciului de comercializare la ghişeu, metalul preţios putea fi achiziţionat doar pe baza unei precomenzi.
„Cea mai mare parte a vânzărilor de aur o reprezintă vânzările directe la ghişeele băncii, iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput să vândă noi monede de aur din categoria „aur de investiţii”, Krugerrand (Africa de Sud) şi ducaţi austrieci, din care am vândut deja câteva zeci de monede de diferite greutăţi”, a declarat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR.
Monedele sudafricane au greutăţi între 3,39 şi 33,93 de grame şi costă între 530 de lei şi 4.835 de lei.Ducaţii austrieci cântăresc între 3,49 şi 13,96 grame şi au preţuri între 543 de lei şi 2.195 de lei.
Reprezentanţii BCR spun că majoritatea clienţilor cumpără monedele pentru cadouri la diferite evenimente. Serviciul de comercializare la ghişeu este disponibil într-o primă fază într-o reţea de 15 unităţi.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/bcr-a-v%c3%a2ndut-de-la-%c3%aenceputul-anului-peste-160-kilograme-de-aur/

China a produs o cantitate record de aur in 2012!
08.04.2013 10:28

China a produs o cantitate record de aur in 2012, pastrandu-si pentru al saselea an consecutiv pozitia de cel mai mare producator mondial de aur, transmite Xinhua. Datele prezentate de Asociatia producatorilor de aur din China arata ca anul trecut productia de aur a crescut cu 11,66% pana la nivelul record de 403,05 tone. Asociatia a apreciat ca aceasta crestere se datoreaza politicilor guvernamentale favorabile care au stimulat dezvoltarea acestei industrii in multe regiuni producatoare de aur din China.

China a devansat Africa de Sud in 2007, devenind cel mai mare producator mondial de aur, iar productia sa de metal pretios s-a dublat comparativ cu 2003. China este de asemenea si al doilea mare consumator mondial de aur, dupa India, cu un consum anul de 761,05 tone in 2011, sustine Asociatia producatorilor de aur din China.Cererea de aur a crescut semnificativ in ultimii ani in China in conditiile in care populatia a inceput sa investeasca in aur.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/china-a-produs-o-cantitate-record-de-aur-in-2012-/

E criza. E momentul sa investiti in AUR!
07.04.2013 19:10

E criza. E momentul sa investiti in aur, daca puteti. Daca nu acum, atunci nu uitati de aur atunci cand se va termina criza si veti fi tentati sa priviti doar catre alte posibilitati. Nu uitati sa puneti deoparte ceva si in aur. Nu asteptati doar ocaziile speciale, dar nici nu le ignorati. Cumparati aur, cumparati lingouri de aur puritate 999.9 – investiti in acestea. Va vor prinde bine oricand, in orice situatie. Este doar sfatul specialistilor si a celor ce au avut de castigat in ultimii 30 de ani facand acest lucru:
STIU exact ceea ce isi doresc,
CRED in ei si in initiativele lor,
MUNCESC oricat este nevoie,
ADAPTEAZA situatia nevoilor personale,
LUPTA pentru ei si cei dragi lor,
CRESC in situatii limita,
OBTIN succesul întotdeauna


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/news/e-criza-e-momentul-sa-investiti-in-aur-/

Avantajel investiţiei în AUR
6 avantaje ale investiţiei în aur:
• Este independent de economie şi politic,
• Este întruchiparea menţinerii valorii,
• Este singura valută mondială reală,
• Oricând, oriunde, poate fi vândut,
• Valoarea ei este stabilă şi pe termen lung,
• Şi în viitor este o valoare spirituală.


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/forum/

ur fizic vs aur virtual!Stim sa investim?
Pentru a investi in aur exista mai multe variante, fiecare cu avantaje si dezavantaje:
- poti detine aur fizic , respectiv lingouri,monezi,bijuterii sau monezi cu valoare numismatica, aflate in proprietate directa sau indirecta .
- poti achizitiona hartii de valoare legate de aur sau certificate virtuale
- poti tranzactiona derivate legate de aur pe pietele bursiere
- poti achizitiona actiuni ale firmelor miniere care extrag aur

Tu stii sa investesti pentru tine??? Daca nu, intreaba!


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/forum/


urul ca instrument de plată paralel (și) în Uniunea Europeană
Consilul Economic și Financiar (ECON) al Parlamentului European(PE) a adoptat în unanimitate convenţia care permite principalilor membrii al pieței, să accepte aurul ca instrument de plată paralel , pe baza Reglementărilor Pieței Europene Infrastructurale(EMIR). Prin această convenție, UE a recunoscut aurul ca și avere lichidă și de valoare înaltă.
sursă: www.gold.org


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/forum/


iect: Despre AUR!
De secole, aurul este cotat drept cel mai sigur mod de plată, ce-şi păstrează valoarea indiferent de crizele financiare, reformele monetare sau datoriile de stat. Comparativ, banii sunt supuşi mereu unor astfel de influenţe ce nu îmbracă doar forma unor fluctuaţii, ci, la fel ca şi astăzi, şi forma unor pierderi enorme.

Preţul aurului a crescut şi a scăzut - în funcţie de cerere - însă acest metal a fost şi va rămâne mereu valoros.
Aurul şi-a păstrat importanţa şi în sistemul monetar mondial. Aurul este o omponentă importantă a rezervelor valutare ale celor mai importante state ale lumii, în special datorită faptului că răspunde exigenţelor de siguranţă pe care aceste state le impun.

Aurul este ferit de inflaţie, el nu poate fi produs de guverne şi prin aceasta devalorizat. De aceea, acest metal preţios reprezintă un plasament de mare siguranţă nu doar pentru bănci, ci şi pentru investitorii privaţi - un factor foarte important în ziua de astăzi, şi care nu poate fi substituit prin alt tip de plasament.

Read more: http://www.investitiinaur.com/de-ce-sa-economisim-si-sa-investim-in-metale-pretioase-/


Citește mai mult: http://investiti-in-aur.webnode.ro/forum/
Sfârșitul de manipularea prețului aurului?

În ultimii ani, un număr de știri tratate cu instituțiile financiare responsabile pentru dezvoltarea de preț de zi cu zi extrem de manipulat de aur. Astfel, brokerii și investitorii în imediata apropiere a focului au reușit să câștige profituri neloiale, în timp ce economiile din deținătorii de metale prețioase fraudat sute de milioane. Această eliminare a încrederii agitat și a restabili obligată să servească în Londra în această săptămână, începând din sistemul de licitații on-line.
Asociația piață London Bullion (Asociația Londra Bullion Market, LBMA) comercial metale prețioase decât cele mai multe burse de valori din întreaga lume. Aici sunt fixate de două ori prețul de lingouri de aur și argint (10:30 ora Londrei și 15:00 AM). Definiția din prețul inițial a jucat rolul principal în următoarele instituții financiare: Deutsche Bank AG Generale SA, Banca Nova Scotia, HSBC Holdings Plc, Barclays Plc. Printre acestea, banca germană și-a retras anul trecut din cauza supraveghetorilor financiari împotriva procedurilor relevante au fost instituite din cauza manipulare a prețurilor.

 


Decizia germanii au lansat în cele din urmă a măsurilor de reformă au susținut mult timp. Acestea piață a fost considerată necesară din cauza unei serii de investigații de supraveghere financiare americane, britanice și germane inițiate privind suspiciunea de abuz împotriva băncilor menționate anterior efectuate în legătură cu conversia prețurilor de tranzacționare de zi cu zi. În același timp, amestecat în întregime încrederea cotidianului "fixare" în ea, mai ales ca aceasta sa întâmplat serie - antecedente - loc în câteva minute sau câteva ore în variații de preț grele.

LMBA februarie a acestui an a anunțat că 2015 27 martie de la de obicei anterior, prin telefon sau în persoană transportată áregyezkedést înlocuiește cu un sistem de licitatii online, în care un număr de bănci electronic poate face până la cumpararea si vanzarea până când au format un "preț compromis ". Timpii topit sunt neschimbate. Licitația va fi afișat în întregime, să urmeze. Noul sistem va funcționa Benchmark Administrația ICE, o companie care operează din SUA Bursa de Valori. Eu încă nu știu care instituțiile financiare sunt deschise pentru participarea la licitație, dar piața este important să se mențină China ca implicarea mai mare consumator mondial de aur, de asemenea,.
Cifra de afaceri de zi cu zi de 18 miliarde dolari în reputația de tranzacționare de aur sunt de așteptat să se intensifice, ca zilnic stabilirea prețurilor de tranzacționare se va întâmpla mult mai transparent. De asemenea, este demn de menționat faptul că prin ajustarea sistemul electronic închide o perioadă istorică, așa cum aurul metal prețios a fost ultimul cu un preț de zi cu zi de mod traditional (prin telefon și / sau întâlniri personale) și nu electronic (cum ar fi., Platinum, paladiu, de argint) a fost înregistrată.